Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sziasztok!
 
Felmerült bennünk a kérdés, hogy mi legyen majd az egyesületünk címere, vagy ha „teccik” akkor logoja. Nagyon nem is kellett keresni, hisz Budafok címere szinte magáért beszél:
Itt megtudjátok hogy alakult ki Budafok címere. Kiemeltük a Daru madarat belőle, én ennek néztem utána mit is jelent a Daru. Döbbenetes és számomra lelkesítő dolgokat, találtam, remélem titeket is hasonlóan érint, íme, kutatásom eredménye:
A daru a magyarság egyik megbecsült ősi vadmadara, valamint az éberség és a hűség heraldikai madara. Kedvelt ábrázolásmódja kővel a lábában, melynek jelentése, hogy a repülő darucsapat vezérmadara mindig egy követ tart, hogyha véletlen elalszik, a zajra felriadjon. Őr szerepe a község címerében mögöttes jelentéstartalommal is bír: jelképezi azokat a polgárokat, akik őrzik, megóvják, továbbörökítik a település hagyományait és értékeit.
·         Ott találjuk a Tiszaeszlár-Bashalomban talált 10. századi ezüst karperecen ötosztatú tulipánt őrizve,
·         koronázási palást szegélyén pártás daruk vannak egy központi ötosztatú tulipán két oldalán, a korongok közti mezőben. Ilyen formában találjuk IV. Béla XIII. századi címerében,
·         Párosával, őrmadárként, hosszú nyakú formában ott látjuk a XIII. és XIV. századi magyar pénzeken, Károly Róbert dénárján egy életfa két oldalán, bár rövidített lábakkal.
·         látható a Zirci apátság templomhomlokzatán, a jellegzetes követtartó pózban,
·         és rengeteg község címerében.
·         A híres legenda szerint Ibükosz, ókori görög költő rablógyilkosság áldozata lett, s a gaztettet darvak leplezték le.
  • A moldvai csángóknál ismert játék volt a daruzás.
Daru, daru, elkötöm az útadot
Síppal, dobbal, tizenkét tekenő kaláccsal.
A vers elmondása után egy botot bedugnak a földbe, s a darvak akkor nem tudnak tovább repülni, hanem egy helyben keringenek a levegőben. Ha a botot kihúzzák a földből, és a vers sorait visszafelé mondják, akkor a darvak továbbrepülhetnek. Ez a vadászmágia körébe tartozó varázsvers sámántevékenykedés maradványa.
  • Figyelemreméltó a vogul (manysi) darumaszk és a magyar gólyamaszk hasonlatossága. A darumaszkot fából faragott csőrrel alakítják. A csőr alsó része zsinórral mozgatható. A darut alakító játékos eltakarja magát, a darufejet egy boton a feje előtt tartja. Játék közben a csőrrel csattogtat.
A darvaknak nemcsak nálunk szenteltek különös figyelmet a velünk rokon Ázsiában is felismerték a darvak különleges mivoltát. A daru a taoista halhatatlanok szent madara. Felettébb szerencsés előjelnek számít. A legenda szerint, úgy 800 évvel ezelőtt, egy taoista szerzetes szemtanúja volt egy daru és egy kígyó közötti harcnak. Ez a különös küzdelem ihlette meg a szerzetest, és ennek hatására kidolgozta a Tai-Ji elnevezésű harcművészetet.
A daru a kínai mitológiában a fényesség ősprincípiumával, a yanggal áll kapcsolatban. A daru a tűz és a fém szubsztanciájával táplálkozik, ezért 7. életévében ún. „kisebb változások” mennek végbe rajta, 16. évében pedig „nagyobb változások”. A változások majd csak a 160. életévében fejeződnek be, ekkor a daru teste fehér lesz és tiszta, kiáltása felhatol az égbe. Különösen hosszúéletűnek tartják. A fehér daru ezeréves korában kékké változik, és újabb ezer év múltán feketévé. Úgy vélték, hogy a fehér darvak a tánc mesterei, a feketék pedig rendkívül érzékenyek a zenére. A legendákban ritkán találkozni sárga vagy vörös daruval is. A kínai piktúrában gyakran ábrázolják együtt a szintén a hosszú élet szimbólumának számító fenyővel. Az időszámítás kezdetétől fogva úgy tartották, hogy a halhatatlanok daruháton (főként fehér darun) járnak, repülnek az égbe. Ezért a darut gyakorta a „halhatatlanok darva”-ként nevezik.

Megjelenik az origami papírhajtogatási művészetben: Japánban többek között daruval (curu) várják az új évet. Az „1000 hajtogatott daru” a hajtogatás közben elképzelt kívánság beteljesülését jelenti. A japán mitológiában az 1000 évig élő daru a becsület, a hűség és a béke jelképe. Ez a fenséges madár egy életre választ magának párt, utódait pedig mindkét szülő nagy gonddal neveli, nem meglepő hát, hogy a családi értékek szimbólumává emelték. A japánok úgy tartják, aki megházasodás előtt hajtogat 1000 papírdarut, békés és boldog házaséletre számíthat.

 


 

De ha már ennyi eszmei „aranyrögöt” találtam illdomos szólni a darvak jelenlegi helyzetéről is:
A faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján, de még, mint nem veszélyeztetett. Európában sebezhető fajként tartják nyilván, Magyarországon védett, eszmei értéke 50 000 Ft.
Magyarországon rendszeres átvonuló, nagyobb számban jelenik meg a Hortobágyon, Kardoskúton és Montágpusztán. Időszaki fészkelése előfordul, de nem jelentős, illetve kétes.
Költőhelyként zavartalan helyet keres nádasokban, mocsarakban, vizes erdei tájakon, vagy lakatlan pusztákon. A kakas jellegzetes tánccal és hangokkal udvarol a tojónak. Sikeres nász esetén a fészküket növényi anyagokból, lehetőleg víz által védett helyre készítik. Fészekaljuk 2 tojásból áll, melyen mindkét szülő felváltva 28-30 napig kotlik. A fiókák néhány nap múlva elhagyják a fészket, de a vonulás idejéig a szülők még gondoskodnak róluk. A fiatal madarak 3 éves korukra válnak ivaréretté.
Költőterületén füvet, növényi hajtásokat, rovarokat, néha halakat, kisebb emlősöket és madárfiókákat eszik. Vonulásakor kultúrnövények termésével és magvakkal táplálkozik, tavasszal és nyáron inkább rovarokat fogyaszt. Télen nagy csapatokba verődik. Várható élettartalma 20 év.
Testhossza 110-120 centiméter, szárnyfesztávolsága 190-220 centiméter, testtömege         4500-6000 gramm. Alapszíne palaszürke. Közelről a fejtető piros színe is látható.
Eurázsia erdős, sztyeppés, vizes területeken honos, telelni Afrika északi és Ázsia déli részére vonul. Csapatban repülnek és jellegzetes V alakú formációt vesznek fel. Az elöl repülő madár hamarabb elfárad, ezért változtatják a helyüket a csoportban.
 

Mindezek után azt hiszem, emelt fővel büszkén viselhetjük ezt a nemes madarat címerünkként.

A Daru lábával egy követ tartva mögötte két keresztbe tett fokossal.

 

Kép

 

Remélem a ti tetszéseteket is elnyerte!
 
Isten Áldjon titeket:
 
Berki Sándor
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kostschema viktnedgång man

(kostschema viktnedgång man, 2021.03.02 21:21)


Have you ever considered creating an e-book or guest authoring on other blogs? I have a blog based on the same subjects you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my audience would value your work. If you're even remotely interested, feel free to send me an email. kostschema viktnedg&aring;ng man brews.windiwomm.com/map8.php <a href="http://step.windiwomm.com/map2.php">kostschema viktnedgГҐng man</a>

starta firma i sverige

(starta firma i sverige, 2021.03.02 13:58)


I feel that is one of the such a lot significant info for me. And i'm satisfied reading your article. But want to statement on few basic things, The website taste is perfect, the articles is in point of fact great : D. Good process, cheers starta firma i sverige sira.windiwomm.com/map1.php <a href="http://gongc.windiwomm.com/map4.php">starta firma i sverige</a>

Отличное и недорогое покрытие чтобы пола

(Kevinacisa, 2021.03.02 10:27)

Вашему вниманию предполагается продукция прежде предела 160 иностранных и российских изготовителей — на любой привкус и кошелек. Множество образов напольных покрытий, коллекций и названий элементарно поражает! Мы предлагаем больше 5 тыщ вариантов напольных покрытий из различных материалов — через пластика прежде натурального бревна значимых пород.
<a href=https://vk.com/nachniremontcom>купить паркетную доску</a>

design f&aring;t&ouml;lj skinn

(design f&aring;t&ouml;lj skinn, 2021.03.02 06:51)


Hi! I could have sworn I've been to this blog before but after reading through some of the post I realized it's new to me. Anyways, I'm definitely delighted I found it and I'll be book-marking and checking back frequently! design f&aring;t&ouml;lj skinn maicas.windiwomm.com/map6.php <a href="http://boji.windiwomm.com/map12.php">design fåtölj skinn</a>

betakaroten tabletter b&auml;st i test

(betakaroten tabletter b&auml;st i test, 2021.03.01 23:36)


Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I'll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly. betakaroten tabletter b&auml;st i test arman.windiwomm.com/map6.php <a href="http://tiopt.windiwomm.com/map11.php">betakaroten tabletter bäst i test</a>

kl&aring;da under f&ouml;rhuden

(kl&aring;da under f&ouml;rhuden, 2021.03.01 16:18)


Great article. kl&aring;da under f&ouml;rhuden ellen.windiwomm.com/map14.php <a href="http://sirfd.windiwomm.com/map11.php">klåda under förhuden</a>

пробурить скважину на воду цена

(Donaldeuf, 2021.03.01 11:59)

Здравствуйте дамы и господа
Обустройство скважины с кессоном из бетонных колец
Использование кессона из бетонных колец при обустройстве скважины – правильный выбор в пользу долгой службы Вашей скважины – порядка 70-100 лет. Бетонная конструкция самая прочная и устойчивая из всех конструкций, использующихся при защите и обустройстве скважин. Такие кессоны под своей тяжестью не сдвинуться даже под большим напором воды. Отменная защита Вашей скважине гарантирована. Монтаж кессона из бетонных колец и завершение обустройства скважины:
Вокруг обсадной трубы экскаватор выкапывает котлован шириной около 2 м. Данные для глубины берутся из паспорта на скважину. Дно котлована выравнивают.С помощью крана на дно котлована опускают бетонную плиту с отверстием для обсадной трубы – дно будущего кессона. Использование донной плиты обязательно ввиду риска усадки и вымывания грунта под кессоном.Далее с помощью крана на бетонной плите размещают от 2 до 4 бетонных колец. Стандартная высота кольца составляет 90 см.Далее рабочий с помощью лестницы спускается вниз, заделывает стыки бетонных колец цементным раствором.Отверстие вокруг обсадной трубы засыпается плотно мелким щебнем либо цементно-песчаной смесью.В первом бетонном кольце проделывают отверстия для вывода труб. Выкапывают траншею от кессона в дом, для прокладки водопровода.Прокладывают водопровод. Выводят систему полива участка.Устанавливают в кессоне гидроаккумулятор, фильтр, системы автоматики.Поверх бетонных колец опускают верхнюю плиту. Отверстие для обслуживания обустроенной скважины закрывается полимерной крышкой люка.Стыки заделывают цементным раствором.Щели вокруг кессона засыпаются выкопанным ранее песком.Монтаж кессона и обустройство скважины закончено.

Предложение менеджеру сайта budafokosbaranta.eoldal.hu

(Seotrusttek, 2021.02.28 17:55)

Доброго времени!

Если Вы желаете усилить видимость Вашего сайта budafokosbaranta.eoldal.hu в поиске и улучшить его ранжирование, то моя услуга будет очень необходимой для Вас.
Поток доверия Majestic Trust Flow - метрика предназначеная для определения степени надежности ссылки на основе авторитета обратных линков, указывающих на Ваш сайт.

Если для Вашего сайта повысить показатель потока доверия Trust Flow по шкале Majestic SEO, то можно достигнуть достаточно высоких позиций в поисковой выдаче.

У сайтов с высоким потоком доверия TF возникает стойкость к поисковым алгоритмам и санкциям. Я предлагаю "белый метод" увеличения потока доверия сайта до 29 единиц показателя доверия.

Если Вам интересно, посмотрите метод в моем блоге https://trustflow.ru

Подробно, в чём заключается суть моего способа по прокачке сайта с помощью наращивания потока траста:

Я проставлю 47 качественных ссылок на Ваш сайт на трастовых ресурсах с большим показателем Trust Flow и поток доверия Вашего сайта вырастет до 29 единиц.

Ссылки на трастовых сайтах размещаются в статьях и навсегда.
Услуга на 100% безопасна для любых алгоритмов систем Google и Yandex включая Панду и Пингвин, потому что мой способ белый и естественный.
Вы получите огромное превосходство перед своими конкурентами и улучшите ранжирование своего сайта в поисковой выдаче.

Подобных сервисов по прокачке сайтов в ТОП-20 не предоставляет никто кроме меня.
Упоминания о моём сервисе реально прочитать на других порталах, например тут http://lastavica.blog.rs/blog/lastavica/fotografija/2021/02/26/razglednica - Предложение администратору сайта lastavica.blog.rs a469d6d
Также могу предложить услуги:
по улучшению показателей Domain Rating от 0 до 50 (DR) - это шкала рейтинга от Ahrefs, предсказывающая, насколько успешно сайт станет ранжироваться в результатах поисковой выдачи. Domain Rating измеряется по шкале от 1 до 100. Чем больше рейтинг домена, тем лучше станут результаты видимости сайта в результатах поиска.
по улучшению показателей Domain Authority по шкале Moz Rank для любого сайта от 0 до 50. Об этом с примерами рассказывается на сайте trustflow.ru

Nag with disregard low payment pharmacopoeia

(viagra dosage, 2021.02.25 16:06)

viagra 20mg review you cannot post new topics in this forum
on line viagra
<a href="https://sildenaflpro.com/#">cheap viagra online without script
</a> - generic viagra worldwide
https://sildenaflpro.com/# - viagra for men
cheap viagra bangkok

Hello world

(MesAremy, 2021.02.24 20:56)

:)<a href=https://gnezdoparanoika.ru/>:)</a>:)

virginity

(GabrielDom, 2021.02.21 17:09)

Males also love ass sex as the outlet is tighter and they will penetrate even deeper, resulting in a more intense climax. This can also be an ideal approach to fulfill your partner because you is not going to solely get to expertise anal with them, but you may make your personal porno. All of us stocks teenie porno show to find freeforall, which means that you might love your own time and power and effort. It is time so that you can get entry to a tremendous world of correct xxx videos, all starring Asian hotties with needs and abilities to offer the best porn in town. Lesbian Teen Dildo Xxx Tube, he or she immediately realizes that too much time and money was wasted in vain. The website hosts exclusively grownup content material and features among the finest XXX torrent collections. At our website all of the films you find require no more than zero dollars to be watched. The Pirate Bay is world’s hottest torrent indexing web site which has the biggest library of Torrent stuff than every other torrent websites on the internet. Welcome to the biggest free Lesbian Teen Intercourse Tube in the world the place you won't discover stupid Lesbian Teen porn full of fake shouts which can be supposed to show unimaginable fucking pleasure.|Turn out to be a member of our group and let's make porn tubes great once more! Right here you possibly can get pleasure from your favourite zoophilia porn videos and bestiality intercourse clips with minimal ads, discover like-minded people in a friendly neighborhood and deal with high-high quality animal XXX as it's the only factor that issues. Animal Porn sites these days are stuffed with annoying adverts, pop up windows, redirects and different things that ruin your favorite zoo porn experience. If you want to watch Russian intercourse, you will certainly like it with us, because we now have selected the best paid websites with Russian actresses and we have now added them to us so that everybody can watch intercourse with Russian ladies on-line on their laptop or cell phone display cellphone, all Russian porn is added in good quality and loaded at high speed. Black zoo xxx intercourse web site is right here to satisfy your hunger for the perfect animal fucking clips and movies.

http://facialxx.xyz - asian
http://suvintage.xyz - wife swapping
http://geishax.xyz - bondage
http://wifexx.xyz - clit
http://voyeurisms.xyz - sex
http://cunto.xyz - latins
http://virginxx.xyz - transvestite
http://suvintage.xyz - ass
http://dixckxx.xyz - latex
http://penet.xyz - analingus


p@ere4

Venky Monkies All in One January Month PerformancesJabardasthETV Telugu

(Loisenep, 2021.02.20 17:26)

<a href=https://etvjabardasth.ltwork.info/videos/hRRmxuAe0ys-venky-monkies-all-in-one-january-month-performances-jabardasth-etv-telugu.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/hRRmxuAe0ys/hqdefault.jpg"></a>

Venky Monkies All in One January Month PerformancesJabardasthETV <a href=https://etvjabardasth.ltwork.info/videos/hRRmxuAe0ys-venky-monkies-all-in-one-january-month-performances-jabardasth-etv-telugu.html>Telugu</a>

Кубань видео

(Marina, 2021.02.19 19:50)


<a href=https://kuban.video/>видео 1080р</a>

Hund perversen gibt er den Arsch einer Schlampe

(Virgilzen, 2021.02.19 16:38)

<a href=https://gazpromtransgazkazan.ru/forum/de/pool/176.html>PIURA CULONA INFIEL 03 - TEMP</a>.

Apnar Ray WITH Anjan: ,

(HelenNic, 2021.02.17 21:54)

[url=https://24ghantanews.ltwork.info/videos/sLuD2px_ckw-apnar-ray-with-anjan-%E0%A6%A8%E0%A6%BF%E0%A6%B0%E0%A7%8D%E0%A6%AC%E0%A6%BE%E0%A6%9A%E0%A6%A8%E0%A7%80-%E0%A6%B8%E0%A6%82%E0%A6%B8%E0%A7%8D%E0%A6%95%E0%A6%BE%E0%A6%B0%E0%A7%87%E0%A6%B0-%E0%A6%AA%E0%A6%95%E0%A7%8D%E0%A6%B7%E0%A7%87-%E0%A6%B8%E0%A6%93%E0%A7%9F%E0%A6%BE%E0%A6%B2-%E0%A6%AC%E0%A6%BE%E0%A6%82%E0%A6%B2%E0%A6%BE%E0%A7%9F-%E0%A6%B8%E0%A7%81%E0%A6%B7%E0%A7%8D%E0%A6%A0%E0%A7%81-%E0%A6%A8%E0%A6%BF%E0%A6%B0%E0%A7%8D%E0%A6%AC%E0%A6%BE%E0%A6%9A%E0%A6%A8%E0%A6%87-%E0%A6%9A%E0%A7%8D%E0%A6%AF%E0%A6%BE%E0%A6%B2%E0%A7%87%E0%A6%9E%E0%A7%8D%E0%A6%9C-%E0%A6%95%E0%A6%AE%E0%A6%BF%E0%A6%B6%E0%A6%A8%E0%A7%87%E0%A6%B0.html][img]https://i.ytimg.com/vi/sLuD2px_ckw/hqdefault.jpg[/img][/url]

Apnar [url=https://24ghantanews.ltwork.info/videos/sLuD2px_ckw-apnar-ray-with-anjan-%E0%A6%A8%E0%A6%BF%E0%A6%B0%E0%A7%8D%E0%A6%AC%E0%A6%BE%E0%A6%9A%E0%A6%A8%E0%A7%80-%E0%A6%B8%E0%A6%82%E0%A6%B8%E0%A7%8D%E0%A6%95%E0%A6%BE%E0%A6%B0%E0%A7%87%E0%A6%B0-%E0%A6%AA%E0%A6%95%E0%A7%8D%E0%A6%B7%E0%A7%87-%E0%A6%B8%E0%A6%93%E0%A7%9F%E0%A6%BE%E0%A6%B2-%E0%A6%AC%E0%A6%BE%E0%A6%82%E0%A6%B2%E0%A6%BE%E0%A7%9F-%E0%A6%B8%E0%A7%81%E0%A6%B7%E0%A7%8D%E0%A6%A0%E0%A7%81-%E0%A6%A8%E0%A6%BF%E0%A6%B0%E0%A7%8D%E0%A6%AC%E0%A6%BE%E0%A6%9A%E0%A6%A8%E0%A6%87-%E0%A6%9A%E0%A7%8D%E0%A6%AF%E0%A6%BE%E0%A6%B2%E0%A7%87%E0%A6%9E%E0%A7%8D%E0%A6%9C-%E0%A6%95%E0%A6%AE%E0%A6%BF%E0%A6%B6%E0%A6%A8%E0%A7%87%E0%A6%B0.html]Ray[/url] WITH Anjan: নির্বাচনী সংস্কারের পক্ষে সওয়াল, বাংলায় সুষ্ঠু নির্বাচনই চ্যালেঞ্জ কমিশনের

Круто + за пост

(Roberteneda, 2021.02.17 11:53)

Интересный пост
_________________
<a href="https://ua.onlinebestrealmoneygames.xyz/ukrainskoy-onlayn-kazino-na-grivny/">Украинской онлайн казино на гривны</a>

!Top 10 Cosas Mas Extranas que se Convirtieron en ANIME

(DianaHex, 2021.02.16 21:15)

<a href=https://watchmojoespanol.alclip.info/DBu2cJzNWGA-%C2%A1top-10-cosas-m%C3%A1s-extra%C3%B1as-que-se-convirtieron-en-anime.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/DBu2cJzNWGA/hqdefault.jpg"></a>

ВЎTop 10 Cosas MГЎs ExtraГ±as que se <a href=https://watchmojoespanol.alclip.info/DBu2cJzNWGA-%C2%A1top-10-cosas-m%C3%A1s-extra%C3%B1as-que-se-convirtieron-en-anime.html>Convirtieron</a> en ANIME

сделать тату москва

(attoomic, 2021.02.16 17:48)

<a href=https://tattoo25.ru/drafts.html>tattoo</a> или <a href=https://tattoo25.ru/replies.html>тату moscow</a>

https://tattoo25.ru/prices.html

HAUNTEDRound2hellR2h

(EdithDip, 2021.02.15 21:35)

<a href=https://round2hell.padesk.info/q3uab5TbzpV6y68/haunted-round2hell><img src="https://i.ytimg.com/vi/uB69bzkcJiI/hqdefault.jpg"></a>

<a href=https://round2hell.padesk.info/q3uab5TbzpV6y68/haunted-round2hell>HAUNTEDRound2hellR2h</a>

Самы модные веяния прошлого возраст и то что сегодня в тренде

(Jamesfaf, 2021.02.14 19:52)

В данной недельке я вновь сумели ознакомится со промоакциями также особыми услугами во торговых центрах из-за 3 дня вплоть предварительно их основы также равно вроде поминутно торопимся разделить со вами обзором наиболее доходных также увлекательных покупок! Таким Образом ведь в наших порталах вам сможете находить различную нужную знание, с вашего самочувствия вплоть перед самочувствия обожаемых воспитанников однако таким образом ведь относительный моде красе также разных любовь!
<a href=https://tryhouse.ru>ванная комната дизайн</a>
<a href=https://modhairs.ru>красивые стрижки на длинные волосы</a>
<a href=https://svjazat.ru>узоры вязания спицами</a>
<a href=https://mymoscow.su>куда сходить москва</a>
<a href=https://youtesla.ru>10 интересных фактов</a>
<a href=https://sportfito.ru>упражнения для похудения за неделю на 10 кг</a>
<a href=https://dogsta.ru>здоровье собаки</a>
<a href=https://checkintime.ru>самые горящие туры</a>
<a href=https://slonakupi.com>пробники бесплатно 2019</a>
<a href=https://modmakeup.ru>красивый макияж лица</a>
<a href=https://wcooky.ru>рецепт салата цезарь</a>
<a href=https://lifehackerka.ru>лайфхаки</a>


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93

Következő »